SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA, POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI

Naša spletna stran je skladna s 157.členom zakona ZEKom -1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji si lahko preberete  tukaj.

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti.

Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Kdo upravlja s spletno stranjo www.mojcakorelc.com?

Lastnik in skrbnik spletne strani www.mojcakorelc.com je Mojca Korelc s.p.,  Marinovševa cesta 3A, 1000 Ljubljana, matična številka 3833046000, davčna številka 56912994

V tem dokumentu vas želimo seznaniti, katere podatke zbiramo od vas, kaj z njimi počnemo in kako lahko zahtevate dostop do teh informacij.

Verjamemo, da je to najboljša praksa za ohranjanje preglednosti in zaupanja do obiskovalcev naše spletne strani in kupcev. Če imate vprašanja glede tega pravilnika, nas lahko kontaktirate na mojca@mojcakorelc.com.

Prizadevamo si, da od vas zberemo čim manj informacij za določen in določljiv namen in se hkrati zavezujemo, da bomo te podatke uporabljali le na način, kot je določen v tem dokumentu. Ko obiščete dotično spletno mesto, se strinjate z našim pravilnikom o zasebnosti in zbiranjem informacij, opredeljenih v tem pravilniku, vedno pa imate možnost, da se odjavite.

Pogoji uporabe strani se povezujejo s politiko zasebnosti. 

Katere osebne podatke zbiramo in kdaj

Zbiramo podatke, ki nam omogočajo, da lahko svoje izdelke in storitve bolje prilagodimo ljudem, ki obiščejo našo spletno stran in poslujejo z nami. Te podatke zbiramo zato, da:

  • da vas obvestimo o naših ponudbah izdelkov ali storitev, ki bi vas lahko zanimale, če ste nam dali soglasje za to, 
  • spremljamo informacije o obiskovalcih na našem spletnem mestu in / ali ustvarjamo ciljno usmerjena in specifična občinstva za oglaševalske namene. Od vas zbiramo podatke neposredno in posredno prek storitev tretjih oseb:

Katere podatke zbiramo:

  • ime 
  • elektronski naslov
  • telefonska številka.

Nadzor zasebnosti

Na svojih spletnih mestih uporabljamo storitve tretjih oseb za pomoč pri komunikaciji ali interakciji z javnostjo, vključno s storitvami družbenih medijev, gradniki, aplikacijami, pixli in vtičniki, kot je določeno spodaj. Te storitve lahko razlikujejo ali izsledijo vašo identiteto, na primer s trajnimi večsejnimi piškotki.

Svoj sistem lahko konfigurirate tako, da izbriše piškotke ali jih onemogoči. Na splošno ne zbiramo in ne razširjamo informacij, ki jih zbirajo te storitve. Pri interakciji s temi tretjimi osebami veljajo njihove politike zasebnosti. Trenutno uporabljamo:

Google Analytics: Google Analytics preko svojih oglaševalskih piškotkov in anonimnih identifikatorjev zbira podatke o obiskovalcih spletnega mesta. Osebnih identifikacijskih podatkov in neosebnih podatkov, zbranih z Googlovimi oglaševalskimi izdelki ali funkcijami, ne združujemo med seboj. Če želite izklopiti katero koli funkcijo oglaševanja v storitvi Google Analytics, vam priporočamo, da spremenite svoje nastavitve oglasov in nastavitve oglasov za aplikacije za mobilne naprave.

Facebook pixel. Več informacij je na voljo tukaj.

Mailchimp. Več informacij je na voljo tukaj.

Contact Form 7. Več informacij je na voljo tukaj.

Stripe. Več informacij je na voljo tukaj

Woocommerce. Več informacij je na voljo tukaj

Teacheable. Več informacija je na voljo tukaj

 

Piškotki

 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, nameščene v računalniku za zbiranje informacij o straneh, ki si jih ogledujete, in vaših dejavnostih na spletnem mestu. Spletnim mestom omogočajo, da vas prepoznajo (npr.: da si zapomnijo vaše uporabniško ime, ponudijo nakupovalno košarico ali spremljajo vaše nastavitve, če obiščete spletno mesto znova). Piškotek te podatke pošlje nazaj v strežnik spletnega mesta. Spletni brskalnik lahko nastavite tako, da vas opozarja na poskuse nameščanja piškotkov v računalnik ali za omejitev vrste piškotkov, ki jih dovolite. 

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Podrobnejša navodila so predstavljena v nadaljevanju.

Kako upravljati piškotke na računalniku z operacijskim sistemom Windows ?

Google Chrome

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
  3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

 

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
  2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
  3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

 

Mozilla Firefox

  1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.
  2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
  3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

 

Safari

  1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
  3. Kliknite »Shrani«.

 

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac?

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

 

Microsoft Internet Explorer 5.0 na OSX

  1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
  3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

 

Safari na OSX

  1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
  3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

 

Mozilla in Netscape na OSX

  1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
  2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
  3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

 

Opera

  1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
  2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
  3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

 

  • Ta spletna stran uporablja piškotke za eno in več sej za izboljšanje izkušenj obiskovalcev. Za izključitev si preberite zgornja navodila. 
  • To spletno mesto ne prodaja ali deli svojega e-poštnega seznama za uporabo tretjih oseb.

Če se odločite za izključitev nekaterih ali celotnega zbiranja podatkov, morda ne boste mogli dostopati do vseh funkcij tega spletnega mesta ali naših storitev.

 

Varovanje podatkov

Pri opravljanju naše dejavnosti lahko občasno vaše osebne podatke obdelujejo tudi naši pogodbeni obdelovalci. 

Vaše pravice

Imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov. Zahtevo pošljite na elektronski naslov mojca@mojcakorelc.com

Skladnost

Osebne podatke hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov je Mojca Korelc. E-pošta – mojca@mojcakorelc.com

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.mojcakorelc.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje z namenom, da se prepreči dvom uporabnikov v varnost nakupov na spletu in zaupnost njihovih osebnih podatkov.

 

1) Osnovni pojmi

Ponudnik in prodajalec spletnih tečajev in storitev je Mojca Korelc s.p.,  Marinovševa cesta 3A, 1000 Ljubljana, matična številka 3833046000, davčna številka 56912994.

Obiskovalec spletne strani ima kot uporabnik pravico do nakupa. Za nakup je potrebno posredovati določene osebne podatke, ki jih uporabnik posreduje prostovoljno. Zahtevajo se samo podatki, ki so potrebni za obdelavo naročila, kontakt s kupcem in izvajanje poprodajnih storitev ter promocijskih aktivnosti. Zahtevani podatki: ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov. Navedenih podatkov ne prodajamo ali posredujemo tretjim osebam. 

Osebne podatke hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

 

2) Postopek nakupa

Uporabnik spletne strani lahko kupi spletni program preko za to namenjene spletne strani. S plačilom kupnine se šteje, da je naročilo potrjeno. Dostop do spletnega tečaja bo omogočen kot navedeno v opisu posamičnega tečaja. 

Omogočamo plačilo z neposrednim nakazilom na transakcijski račun in s plačilnimi karticami. Račun za plačilo boste prejeli najkasneje v 8 dneh od prejema plačila, na elektronski naslov, ki ga boste navedli. Račun bo naslovljen na fizično ali pravno osebo, ki jo boste navedli v obrazcu.

Vse cene navedene na spletni strani www.mojcakorelc.com so končne in ne vsebujejo DDV-ja (nismo davčni zavezanci). 

 

3) Možnost odstopa od nakupa

Kupec spletnega programa lahko od nakupa odstopi do trenutka začetka tečaja in dobi povrnjeno 100% kupnino. 

Če stranka v prvih 14 dneh izvajanja programa ugotovi, da ji program ne ustreza, lahko zaprosi za o0dstop od programa. V tem primeru se ji kupnine ne vrne, temveč se ji izda dobropis, ki ga lahko unovči pri katerem od drugih programov na spletni strani. 

Zahtevek za vračilo kupnine je potrebno poslati na elektronski naslov mojca@mojcakorelc.com, v njem pa mora biti naveden transakcijski račun in osebni podatki kupca, ki so potrebni za izvedbo vračila kupnine (ime, priimek, naslov in kraj bivanja). Zahtevek za vračilo kupnine bo realiziran v roku 3 delovnih dni. S prejemom zahtevka za vračilo kupnine, se kupcu prekliče dostop do vsebin spletnega programa in odvzame članstvo v ekskluzivni Facebook skupini.

 

4) Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na spletni strani www.mojcakorelc.com, je v celotni in časovno neomejeni lasti Mojce Korelc in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se štejejo besedilo, slikovno, avdio in video gradivo.

Za uporabo besedil, fotografij, zvočnega ali video materiala je potrebna predhodna odobritev Mojce Korelc. Uporaba se dovoljuje pod pogojem, da se navede avtorico in posreduje povezava do objave izvirnika na spletni strani www.mojcakorelc.com.

To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

5) Omejitev odgovornosti

Mojca Korelc ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij objavljenih na spletni strani (in drugih povezanih straneh). Mojca Korelc ravno tako ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Lastnik ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave.

6) Pritožbe in spori 

Spletno mesto spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

V primeru težav se kupec programov s podajalcem spletnih programov lahko poveže po elektronski pošti na mojca@mojcakorelc.com. 

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova mojca@mojcakorelc.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.  

Ponudnik spletnih programov si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

7) Končna določila 

Kupca spletnih programov zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Kupec je na splošne pogoje tudi opozorjen in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji so v vsakem trenutki na voljo na spletni strani www.mojcakorelc.com. Podjetnik Mojca Korelc s.p. si pridržuje pravico, da splošne pogoje poslovanja spremeni, za kupca pa veljajo tisti, ki so bili veljavni v trenutku opravljenega nakupa.

 Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.

Splošni pogoji poslovanja spletne prodaje programov preko spletne strani www.mojcakorelc.com veljajo od 1. 7. 2020 do preklica.