Ste že slišali tisto “Pravilo 10.000 ur”, ki pravi, da naj bi potrebovali približno deset tisoč ur prakse, da dosežemo nivo mojstrstva – ne glede na področje delovanja?


Psiholog z univerze Florida State, Anders Ericsson, trdi na podlagi lastnih raziskav o strokovnem znanju, da to pravilo drži le na pol.

Pravi namreč, da neskončno mehanično ponavljanje ni dovolj, potrebno je nenehno prilagajanje, popravljanje in usklajevanje izvedbe določene veščine.


Zadnje 4 dni, sem bila tudi sama na intenzivnem treningu ponavljanju veščin coachinga in supervizije …in tak trening ponovim na vsake 2 meseca.


Naporno?
ZELO, še danes sem čisto utrujena od NE-spanja in intenzivnih coaching procesov ( lastnih😉 in od mojih strank)


Trpi delo in družina?


SEVEDA, danes zjutraj me je vse počakalo, od perila, posode, praznega hladilnika in trije pari modrih učk, željni družbe in skupne zabave. Da ne govorim o to-do spisku, ki je postal dolg kot jara kača in bo brez dvoma vplival na moje prioritete v prihajajočem tednu.


Se kdaj vprašam, če bi raje te 4 dni posvetila drugim opravilom?
VSAKIČ pred treningom 😂😂😂😏


No, pa saj je enako tudi, ko grem tečt ali na pilates….


Vedno, bi se našlo nekaj kar je bolj prijetno in zabavno.


Pa vendar, se vedno znova znajdem v krogu istomislečih posameznikov, ki se med seboj rinemo iz zone udobja, podpiramo, spodbujamo, opozarjamo na pomanjkljivosti pri izvedbi veščin in rastemo skupaj.


“Sistem moraš izbojšati, tako da nanj pritisneš,” dodaja Ericsson, “in ko premikaš svoje meje, moraš sprva dopustiti tudi več napak.”


Moje sporočilo zate danes je, da si dovoli čim večkrat delati napake, postani mojster-ica v delanju napak, čeprav se ti bo sprva zdelo potrtata časa, se jim boš izogibal-a, ker boš šel raje delati “varne” stvari, ki ti pripeljejo instant rezultat ali pa ker je tako enostavno lažje in prijetnejše.


Če želiš postati mojster, strokovnjak na svojem področju, če si želiš, da se bodo ljudje ob pomisleku na svoj problem takoj spomnili nate… moraš delati čim več napak, jih popravljati, se iz njih nekaj naučiti in čimprej vpeljati to noviteto v svoj poslovni model.


Samo tako bo tvoj posel rasel, samo tako bo tvoja storitev postajala vedno bolj unikatna in drugačna od “konkurence”…samo tako boš bližje svoji zoni genialnost in uspehu h kateremu stremiš.


SE SPLAČA?
You tell me 😘😊

Jaz osebno , sem ob vsaki storjeni napaki začela nadvse uživati…..ker točno vem kam me ta pot pelje!  

Objem in uspešen teden.

Mojca Korelc / MojCoaching

P.S : V katero veščino pa si želiš TI vložiti 10.000 ur, postati MOJSTER / MOJSTRICA na tem področju in seveda kaj ti bo to prineslo?

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja