Vstopi ODLOČNO v leto 2020 in končno nehaj odlašati!

Se je tudi tebi težko FOKUSIRATI na 1 izmed nešteto idej, ki ti krožijo po mislih?

Zadnji dan, sedim zraven simpatične podjetnice in pravi, da je zanjo ne mogoče, da izbere eno stvar. Namreč vse je pomembno!

Pa jo vprašam: Kaj je za vas danes najbolj pomembno?

V sekundi začne našetevati kaj vse jo še čaka in nato se ustavi… “ja, danes sem si dala v urnik, da najprej pridem na ta dogodek… hmmm..”….razmišlja naprej…in ugotovi, da si dejansko JE postavila prioriteto dneva, samo da se tega ni zavedala.

FOKUS je veščina, ki zahteva trening…

….. in kot vidim je zelo velika težava v tem, da se ljudje sploh ne zavedajo, da se vbistvu na vsakem koraku odločajo za 1 stvar 😉

Prevečkrat, namreč hitimo naprej KAJ VSE ŠE MORAM!

Danes ti zaupam 3 vprašanja, ki jih lahko uporabiš na dnevni bazi, da treniraš in ohranjaš svojo fokus: 

1. Katere aktivnosti/opravila mi nosijo največjo vrednost? 

Predno začneš z delom se vedno vprašaj, katere so tiste najpomembnejše NALOGE, ki jih moram narediti takoj zjutraj in imajo zelo velike posledice na tvojo družino/posel/življenje na splošno, če jih ne narediš?

2. Katere aktivnosti so tiste, katere si zmožen/a narediti samo TI in nihče drug?  Če jih ti ne narediš, ne bo narejeno. V kolikor jih narediš in jih narediš dobro – pa lahko resnično pripomorejo k tvoji osebni / poslovni rast?

3. In še zadnje vprašanje, ki ti lahko pomaga, da končaš z odlašanjem in postaneš bolj produktivna oseba: KAKO LAHKO V TEM TRENUTKU NAJBOLJ UČINKOVITO IZKORISTIM ČAS? Z opravljanjem katerih nalog/aktivnosti? 

Da ti bo lažje napiši seznam vsega kar se spomniš na vsakem od vprašanj, nato naredi ožji izbor aktivnosti in tvoj fokus bo garantirano boljši!

Navodilo za uporabo: ponavljaj, dokler ne pride v “kri”! 

Uspešen in fokusiran teden. 

Objem,

Mojca Korelc

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja