Se znajdeš kdaj v obdobju, ko čutiš da te enostavno NIHČE NE RAZUME!!
 
Moj 7 letni Erik si zelo pogosto poje tisto pesem Noben me ne razume, od Nipketa, poznaš?
 
Nekaj podobnega slišim večkrat iz ust mojih strank. Znajdejo se namreč v občutkih, da jih doma res nihče ne razume.
 
Če si tudi ti podjetnica, ki večji del posla opravi v virtualnem svetu, potem verjamem, da boš razumela o čem govorim.
 
Grajenje online posla je čisto nekaj drugega kot smo morda bili vajeni v off line svetu. Časi so se zelo spremenili in zato so potrebni tudi drugačni pristopi komunikacije, prodajih strategij in vzpostavljanja zaupanja.
 
Velikokrat zato lahko pride do očitkov: …koliko časa preživiš na telefonu, koliko časa vložiš v pisanje objav, blogov, emailov, odgovarjanje na sporočila, komentarje in ostale interakcije, ki jih dobiš na kanalih kjer si prisotna. Realnost je, da je tukaj veliko vloženega časa, ki se morda navzven ne vidi.
 
Vidijo in občutijo pa to zelo dobro tvoji domači. In, ko poleg vsemu temu vložku ni zadovoljivih rezultatov pride do dvomov – zakaj sploh počneš to vse!?
 
Ko zapaziš tiste najmanjše dvome iz tvoje okolice pa zna biti kar težko in te lahko kar hitro podre.
 
Kot prvo bi tukaj rada izpostavila, da se je potrebno zavedati, da je PODJETNIŠTVO čisto drug način življenja in so v ozadju ( še posebno na začetni poti) velika odrekanja.
 
V kolikor znamo to ustrezno skomunicirati z našo okolico, je lahko precej lažje za vse vpletene. Nismo vsi rojeni podjetniki in mariskdo tega sveta ne razume, ker nikoli ni v njem bil.
 
Podjetnik je torej nekdo, ki je zmožen videti kar je trenunto še nevidno. Da ustvarja nekaj iz nič! Zato se velikokrat zgodi, da delamo na nečemu za kar sploh nimamo dokazov, da se bo nekoč uresničilo.
 
V tem trenutku ne obstaja – obstaja le v naši viziji.
 
Marsikdaj se zato najdejo ljudje, ki te spremljajo in še nimaš rezultatov, vsaj takih kot bi oni pričakovali ….in rečejo BOM VERJEL-A KO BOM VIDEL-A.
 
To je bila mimogrede, na mojih začetkih, ena izmed najbolj uporabljenih fraz.
 
Dokler nisem razumela kaj s tem počnem sama sebi.
 
Dejansko sem se vnaprej obsodila, da ne bom nikoli videla rezultata – saj nisem razumela, da moram najprej VERJETI.
 
In točno to je tvoja naloga kot podjetnica! Da sama sebi in tudi drugim rečeš: BOŠ VIDEL-a, ZATO KER JAZ V TO VERJAMEM SEDAJ !!!
 
Če 100 % ne verjameš, da je to kar si si zadala 100% izvedjivo – ne boš naredila vseh potrebnih korakov na tej poti!
 
Dobra informacija, ki sem jo na poti spoznala je ta, da ni potrebno, da nekdo drug verjame v tvojo vizijo ampak, da TI verjameš!
 
In kaj lahko narediš, ko vseeno naletiš na “NEJEVERNE TOMAŽKE”?
 
Ključnega pomena je, da se ti drugače odzoveš na njihovo nezauanje.
 
Če greva še malce globje: tvoja prizadetost na njihovo nezaupanje se je pojavila zato, ker je znotraj tebe še vedno tista nesigurnost in si se z njo takoj povezala.
 
V bistvu oni potrjujejo tvoje lastne dvome!
 
Lahko si 100% sigurna, ko se boš končno pognala na željeno pot, da se boš slej ko prej srečala s kritiko. Z ljudmi, ki kažejo samo na napake. Temu se ne moreš izogniti, zato nima smisla, da je to tvoj razlog zakaj ne narediš naslednjega koraka!
 
Namreč, ko spoznaš: da so ti ljudje, ki obsojajo in neodobravajo tisti, ki so “ogroženi” zato ker ti slediš svoji viziji – oni pa ne, zato ker ti delaš nekaj za dosego svojih ciljev, pa čeprav vmes delaš napake in padaš – oni pa ne, zato ker se ti premikaš naprej – oni pa še vedno stojijo na mestu …. takrat ugotoviš, da to v njih zbuja občutke nezadovoljstva z lastnim življenjem.
 
Kar je najbolj smešno je to, da je že to samo po sebi rezultat.
Ti si šla naprej, oni pa o tem šele razmišljajo.
 
In tukaj se nobenega ne obsoja, vse pride ob svojem času….
 
Tvoja odgovornost pa je, da NADALJUJEŠ!
Tudi, če te nihče v tem trenutku ne razume.
 
Ker bolj, ko boš vztrajala in jim kazala, da je to tvoja pot za katero si se odločila, da te nihče pri tem ne ustavi in nisi pripravljena odstopiti od svoje vizije – takrat se bo prižgala še kakšna lučka v očeh. Pri tvojemu partnerju, tvojih prijateljih, poslovnemu partnerju in ne nazadnje pri tistih najmlajših – pri naših otrocih.
 
Tvoja odločitev je torej, kako se boš odločila interpretirati vse te dvome, ne razumevanje in nepodporo. Lahko te izčrpava, lahko pa ti da še več volje in notranje moči, da nadaljuješ kar si si zadala.
 
Kakšna bo torej tvoja odločitev?
 
Nekaj motivacijskega za konec tedna iz moje stran, naj bo lep in sproščujoč vikend.
 
Objem in vse dobro,
Mojca
 

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja