Upravljanje s časom = upravljanje s čustvi = upravljanje z energijo! 

Draga ženska, mama, žena, partnerka, podjetnica, prijateljica, hčerka, sestra… Imaš tudi ti težavo z upravljanjem časa? Imaš občutek, da je vedno nekaj za kar je še potrebno poskrbeti…samo še to opravilo, pa to in to in to…

Se trudiš ohranjati ravnovesje znotraj družine in hkrati graditi svojo kariero ?

Te je strah, če se posvetiš samo poslu, da bodo trpeli tvoji otroci, tvoji bližnji?

In če se posvetiš samo otrokom, tvojim bližnjim, bo trpel tvoj posel? Imaš občutek, da zaradi nešteto opravkov in odgovornosti, ne boš nikoli začela živeti svoje poslanstvo ali da se bo obstoječi posel kadarkoli premaknil na višji nivo?

Večinoma smo bile ženske naučene, da je težko imeti dober posel in hkrati biti dobra mama, partnerka, žena.

Vendar jaz VEM, da lahko imamo našo verzijo OBEH svetov!!!

Ne dolgo nazaj sem bila sama na točki, ko je čas popolnoma upravljal z mano. Velikokrat sem se znašla v dnevnem kaosu, obremenjena z številnimi nalogami in cilji za doseči, domačimi opravil za opraviti in zame najpomembneje, preživeti  vsaj nekaj kvalitetnih ur z mojimi otroci.

Ampak jaz sem samo ena!!! Kako, kaj, kdaj…česa naj se lotim prvo? Vse to mi je prineslo zdravstvene težave, napete odnose, kup neopravljenih nalog in nezadovoljstvo. Temu sem morala narediti konec. Moj izziv je bil in še vedno je, kako stlačiti v en dan toliko opravkov.

Ne mogoče? Je mogoče!  Beri dalje 🙂

Vedno bodo situacije, ki bodo terjale energijo in čas. Pa naj bo to kreiranje poslovne strategije, pisanje FB objav, iskanje novih strank in na drugi strani skrb za otroke, menjavanje plenic, tolažba, igranje z njimi… Vedno se najdejo situacije, ki kar kličejo k akciji, k izvrševanju nalog, pa vendar to še ne pomeni, da jih dejansko moraš narediti. Seveda je skrb za otroka in lastno zdravje tukaj izvzeta in brez pomisleka na prioritetnem seznamu.

Pri vsem ostalem pa gre za odločitev, kaj je v danem trenutku zame najbolj pomembno. V vsakem trenutku se lahko odločimo v kaj bomo vlagale naš čas in energijo. Na tak način se izognemo nepotrebnemu stresu in preobremenjenosti.

Sigurno si bila kdaj v situacijah, ko si se imela super in je čas kar zbežal, spet drugič v situacijah, ko ti je bilo neprijetno in se je kar vleklo in vleklo.  Razlika je v naši prespektivi, kako gledamo na čas oz. kako ga doživljamo…npr. prve minute, ko primeš v naročje svojega otročka, se ne morejo primerjati z minutami, ko stojiš v vrsti za kruh.

Kako hitro mineva čas, je odvisno od tega s kom si, kaj delaš in kako se počutiš. In to določi tudi tvojo raven energije, ki jo trenutno doživljaš.

Lahko se odločiš in se enostavno premetavaš po svojemu mail boxu, gledaš FB objave, spremljaš konkurenco in sanjaš, kaj vse bi rada ustvarila. Lahko pa porabiš teh nekaj minut za planiranje, razmislek katere aktivnosti so potrebne, da boš bolj produktivna . Izbereš 1 ali 2 glavni in jih tisti dan realiziraš. Začni z majhnimi koraki, bodi vztrajna in dosledna, garantiram ti, da napredek ne bo izostal.

Vedno boš imela občutek, da nimaš dovolj časa, če se ne naučiš kako upravljati s svojo energijo in če ne boš imela strukture dela. Če se kar naprej vrtiš v krogu, razmišljaš, kako postaviti okvirje svojega posla, pišeš svojo prodajno strategijo, delaš analizo trga, zraven pišeš FB objave ali tekste za spletno stran… boš imela občutek, da delaš zelo veliko, da vlagaš ogromno energije, ampak rezultata pa ni od nikoder. Pomembna je struktura, sistem, ki bo vse to smiselno zložil v celoto.

Seveda ne pravim, da moraš nehati delati, ampak, da ti ni potrebno delati tako intenzivno in pri tem izgubiti vso energijo.

Prvi korak je, da ozavestiš kje zgubljaš svojo energijo in spoznaš svoje največje odjemalce energije.  👇

Vsi, ki me poznajo vedno, da sem zelo akcijski človek in vse, kar si zastavim, opravim v izredno hitrem času. Tako sem hitra, da včasih sama sebe ne lovim 🙂 Posledično si zadam vedno več nalog in si planiram dneve do minute natančno.  To seveda terja od mene noro veliko energije. Nekaj časa je zadeva funkcionirala, dokler nisem prišla do točke izgorelosti. Ugotovila sem, da vse skupaj ne pelje nikamor in začela zavestno usmerjati svojo energijo v konkretno nalogo ali dve, ki sta mi za tisti dan najbolj pomembni.

Ker sem opazila, da je moja produktivnost večja, če delam manj in le-to kvalitetno, grem brez slabe vesti sredi dneva na Šmarno goro in pustim vse neopravljene naloge za sabo. Ko se vrnem spočita, z jasno glavno in svežim pristopom, opravim nalogo ne samo kvalitetno, temveč tudi v krajšem času. In kar na enkrat spoznam, da lahko naredim še tisto tretje opravilo, ki ga prej sploh nisem planirala za ta dan 🙂

Kdaj pa je bilo nazadnje, ko si ti imela dovolj časa za vse kar si morala postoriti tisti dan? Si imela kdaj dan, ko si vse uspela narediti in še vedno imela čas za telovadbo, sproščanje, igranje z otroci? Razmisli kako si se takrat počutila? V kakšnem stanju oz miselnosti si bila ?

Ko greš s pravo energijo in čustveno naravnanostjo v akcijo, korak po korak z namenom, da uresničiš zastavljen cilj, ki ti hkrati hrani dušo, boš imela dovolj časa. Ko se držiš svojih pravil in mej in se o njih ne pogajaš, trdno stojiš za njimi in odločno rečeš NE ! – Takrat boš imela dovolj časa!

Če želiš uspešno upravljati svoj čas, se je potrebno zavedati tudi pri čem potrebuješ pomoč in hkrati zbrati pogum, prositi za pomoč in podporo drugih. Zunanji viri so nam lahko izredno v pomoč pri upravljanju časa. Saj vendar ne zmoreš vse sama in niti ni potrebe, da si za vse sama. Življenje in kreiranje je lahko lahkotno, če se za to odločimo.

In bolj ko boš lahkotno stopala skozi življenje, bolj boš produktivna, ponosna in zadovoljna s svojim delom. Bolj, ko boš ti zadovoljna, bolj bo zadovoljna in srečna tudi tvoja družinica. Otroci srkajo energijo (pozitivno ali negativno) od staršev in jo v enaki meri tudi vračajo. Več napredka bo prišlo, ker boš osredotočena na manj opravil in boš le-te opravila bolj kvalitetno. Dobila boš več priporočil in dobrih ocen od strank, ker se bodo tudi one počutile, da si se jim 100 % posvetila.

Skrivnost dobrega upravljanja s časom, je uspešno upravljanje s svojo energijo in čustvi, planiranje in konkretna struktura dela, ki bo vse to smiselno zložila v celoto. Če si želiš naučiti kako spremeniti čustvena stanja, ozavestiti omejujoča prepričanja, ugotoviti kdo so tvoji odjemalci energije, kako reči NE, postaviti meje in odločno stati za njimi, naredit lasten akcijski načrt, konkreten sistem dela in tako lahkotno kreirati svoj posel in življenje, te vabim, da se pridružiš skupini Woman2Woman, kjer se družimo istomisleče podjetnice, mame, unikatne ženske z močno željo po osebni in poslovni rasti. 

Button

Objem in vse dobro .

Emoji

Mojca

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja