Spremenjena, močna in svobodna

Nekoč je živela deklica, ki je bila nadvse radovedna. Rada je plesala, raziskovala, se preko igre postavljala v različne vloge in predvsem skrbela za zabavo kamor koli je šla. Najraje od vsega pa je opazovala ljudi. Kako se obnašajo, kaj govorijo, kako se držijo in kaj si želijo. Vse to je preučevala, analizirala in si poskušala razložiti zakaj smo ljudje taki kot smo, kdo nam to določa ?

Na svoji poti je srečala veliko različnih ljudi, od katerih se je učila. Jih spraševala kaj delajo v življenju, kaj jih veseli in skozi njih poskušala najti svojo rdečo nit.

Ni je našla !

Iskala je dalje in si končno začela postavljati prava vprašanja ! Začela se je spoznavati. Kaj te veseli  deklica ? Kje ti zaigra srce?  Ugotovila je , da jo zanimajo ljudje, njihove različne vloge, želela je razumeti kako se oni počutijo, česa jih je strah ali se tudi oni sprašujejo, če gredo po pravi poti ? Ugotovila je, da smo vsi ljudje enkrat na točki, ko ne vemo kako naprej in se vprašamo ali sem to res jaz ? Je to res moja pot ali sem se izgubil-a ? Kako čudno ? Zakaj se tako izgubimo, kaj nas odvrne od naše poti ? Od našega jedra, tistih iskric v očeh ? In kako jih potem zopet najdemo ?

Ugotovila je, da smo lahko izjemno srečni in hvaležni sami sebi, če si začnemo postavljati taka vprašanja.  Da skočiš stopničko višje, pa je potreben pogum, moč in vera vase In nič hudega, če pride to kasneje v življenju.

Z leti je tudi sama to dojela in končno se ji je začela risati njena pot. Pot do samouresničitve, pot do izpopolnjenosti. Dolga pot iskanja je za njo, vendar jo je končno našla. Ni pomemben samo cilj, pomembna je tudi pot Z nabranimi izkušnjami je bogata , za sebe in za okolico. Končno je razumela, da smo mi sami tisti, ki določamo kdo smo.   In kdo sem jaz danes ?

Sem podjetnica, 2x mama, partnerka, hčerka, sestra, prijateljica, ženska z vizijo, dobrosrčna, iskrena , pogumna, močna , radovedna in predvsem svobodna duša. Tukaj sem, da povezujem, navdušujem in spodbujam ljudi, da se premaknejo iz cone ugodja.

Moja močna vizija in strast je pomagati ženskam, da  najdejo svojo notranjo moč in pogum, poiščejo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem , si razjasnijo svoje želje in cilje, sledijo svojim sanjam, delijo svoje unikatno sporočilo z drugimi in tako pozitivno vplivajo tudi na svojo okolico. 

Moje otroštvo ni bilo ravno posuto z rožicami. Že v zgodnjem otroštvu so me doleteli veliki izzivi. Moj oče je bil alkoholik,  agresiven  in poln jeze. Svoje nezadovoljstvo je utapljal v alkoholu in se znašal nad mamo, bratom in menoj. Bilo je obdobje strahu za preživetje, tesnobe, nesigurnosti in žalosti.Veliko težkih čustev, ki jih komaj 10 letna deklica težko razume, kaj šele učinkovito predela.  To je bilo obdobje, ko sem  skočila kar nekaj korakov naprej v razvoju, poiskala svojo notranjo moč in sprejela odgovorno vlogo zaščitnika.  Čutila sem, da moram biti zraven ob vsakem izbruhu očeta, ker sem želela zaščiti mamo pred težkimi udarci.

Velikokrat nisem bila uspešna, vendar me to ni ustavilo. Vsakokrat sem prišla pripravljena z novo tehniko preusmerjanja pozornosti.

Moja zaveznica in odrešiteljica, ki mi je bila vedno na voljo je bila knjiga. Učenje, spoznavanje človeka in njegove psihe mi je bila v močno uteho. Saj mi je nudila odgovore na meni razumljiv način.

” NAJBOLJŠI UČENCI, DOBIJO NAJTEŽJE NALOGE ” Walsh Neal

 Neverjetno hvaležna sem moji neustrašni in pogumni mami, da je vse te psihične in fizične udarce uspela preskočit in nam zagotovila novo življenje. Življenje polno upanja, skromnosti, hvaležnosti, poguma in vztrajnosti. Ta grenka izkušnja iz mojega otroštva, me je oblikovala v osebo, ki ne obupa, jo vodi pogum in moč, ima občutek za poštenost, empatijo in spoštovanje do sočloveka.

Tudi očetu sem hvaležna, saj je v svojih dobrih trenutkih znal pokazati svojo človeškost, svojo dobro stran, čeprav  ga je življenje nekje obrnilo na destruktivno pot. Delal je tisto kar je v danem trenutku najbolj zmogel in znal.

Pa naj se še tako čudno sliši. Z leti sem razumela, da vse kar počnejo drugi, nima v resnici nič opraviti z mano, je njihova stvar. Mi sami odločamo kaj nam ti dogodki pomenijo v življenju. Določene okoliščine lahko vidimo kot stresne, nepravične, nesrečne in si v svoje življenje spustimo ravno vse to našteto. Lahko pa se odločimo, da te iste okoliščine vzamemo kot priložnost za rast, nova spoznanja in nove začetke. Jaz sem mojemu očetu odpustila.

V prvi vrsti  zaradi sebe in tudi zaradi mojih otrok ! Samo jaz odločam, kaj mi pomenijo dogodki v mojem življenju in samo jaz odločam o tem kako bom kreirala svoj svet.

ODPUSTITE – Ne zato ker bi bilo prav, kar so vam storili, temveč zato, ker si zaslužite živeti brez bremena zamere !

Tako hitro kot sem rasla na osebnem področju, sem rasla tudi na poslovnem.

Moja poslovna pot se je začela že v zadnjem letniku srednje šole, ko mi je mama uredila počitniško delo v banki. Od takrat naprej sem zamenjala veliko delovnih mest in z vsakim naslednjim me je doletelo več odgovornosti. Dela se nikoli nisem bala in sem zelo uživala v novih izziv in učenju. Dajal mi je tudi občutek svobode, saj sem si sama prislužila denar in ga tudi po lastni volji zapravila

V svojih začetnih letih sem se znašla v različnih poslovnih vlogah. Od proizvodnega delavca, pomivalke posod, tajnice, asistentke direktorjem, grafične oblikovalke, predstavnice v javnosti in organizatorja dogodkov.

Karierna pot me je kasneje zanesla v logistiko in tam tudi dobila priložnost za delo v tujini.  Pri 25. letih sem se zopet znašla pred življenjsko odločitvijo, ki je terjala veliko poguma in moči. Sprejela sem izziv, pustila za sabo vse kar mi je bilo znano in ljubo ter odšla v Kijev.

Svoj življenjepis sem dopolnila z izkušnjami iz marketinga, prodaje, nabave, operative, skrbnika ključnih kupcev, kadrovanja  in vse do vloge lastnice in direktorice lastnega podjetja. Poleg poslovnega znanja, sem dodajala tudi izkušnje v življenjepis svoje osebne rasti. Dnevna komunikacija v jeziku, ki ga ne govoriš in nepoznavanje kulture mi je predstavljalo velik izziv. Iz dneva v dan sem pilila svoje znanje ruščine in medsebojnega komuniciranja.

Po 5 letih intenzivnega učenja in grajenja poslovnih in osebnih temeljev ter lastne kariere, se je zgodil čudež – prvič sem zanosila. Odšla sem domov in začelo se je novo obdobje .

Obdobje ” Novorjene mame ”

Moj svet se je spremenil v celoti. Zopet me je bilo vsega strah, počutila sem se nesigurna v novi vlogi saj nisem vedela kako se spoprijeti z vsemi izzivi starševstva. Vse vrednote, ki sem jih prej imela so nenadoma utonile. Začela sem postavljati nove temelje. Bilo je težko obdobje iskanja samega sebe, nejasnosti, nervoze, nemoči . Enostavno nisem se povezala s seboj. Vedno mi je manjkal del mene.

Sedaj sem živela za sina, prej za partnerja, še prej pa za vse druge, ki so me obdajali. Vedno sem samo sledila drugim in bila v vlogi učenca. Saj sem se tu počutila varno. S časoma se je tudi to spremenilo. Pridobila sem veliko znanja iz področja starševstva, začela sem se počutiti sigurno in začela sem verjeti vase. Počasi se je risala moja pot. Še malo jo je spreobrnil moj drugi sin in me dokončno potisnil na široko, jasno začrtano stezo mojega novega življenja.

Obdobje, ko sta moja sinova postajala vedno bolj samostojna, je bilo zame polno osebnih izzivov.

Začela sem se spraševati, kdo sploh sem, kaj je moje poslanstvo. Zakaj sem tu? Ko sem bila negovalka in skrbela za svoje škratke, so bili cilji in prioritete jasne. Ko pa sem imela na voljo vedno več časa za razmislek o lastnih željah in ciljih,  sem ugotovila da sem se izgubila.

Skozi življenje sem hodila brez jasne vizije, kaj želim doseči. Zavedala sem se, da sem na eni strani oseba polna poslovnih izkušenj iz prodaje, nabave, logistike, marketinga, mednarodnega poslovanja in vodenja lastnega podjetja.  In na drugi strani oseba, ki si srčno želi pomagati, ima izreden čut za sočloveka, polna empatije, neskončne vere v človeka, modrosti , navdiha in motivacije.

Kje je zdaj moja rdeča nit?  Kje mi igra srce ? Katera pot je prava, kam naj se usmerim? Na vseh straneh se ne morem razdajati. V tem razmišljanju sem čisto izgubila sebe, občutila sem grozno nervozo in zmedo in želela sem jo prekiniti takoj. Vendar nisem vedela kako.  Začela sem se poigravati z mislijo o redni zaposlitvi. S to odločitvijo sem bila prepričana, da bom prekinila ta občutja zmede in mi bo končno dalo neko smer.

Poslala sem kar nekaj prošenj in ena je padla na plodna tla. Dobila sem izredno priložnost, novo zaposlitev, nove izzive, varno okolje  in to vse še podprto z dobrim zaslužkom. Pa vendar mi je misel, da sprejmem to delo, zopet povzročila strašno napetost po celem telesu. V moji glavi so se naenkrat pojavili zelo glasni gremlini, ki kar niso in niso utihnili.

Začela sem razmišljati v drugo smer :  kaj mi pomeni svoboda, ki mi omogoča samozaposlitev in kaj sem pripravljena narediti, da si bom to svobodo tudi uresničila ?

Številne knjige, obiskani seminarji, delavnice, veščine in znanje iz področja coachinga, poznavanje Nevro Lingvističnega programiranja, samohipnoze, dnevne meditacije, pripravljenost sprejeti še težje poslovne in osebne izzive, mentorji, coachi iz področja osebne rasti in podjetništva, so bili ključni pri moji transformaciji.

Spoznala sem, da če nimamo lastni ciljev, nas bodo drugi izkoristili, da uresničujemo njihove.

Občutki, ki so me spremljali ob tem razmišljanju so bili povezani na eni strani s strahom, preobremenjenostjo, skrbjo kako se bom lotila zadeve, kako bom mojim ciljem sploh kos, kako bom dosegla ravnovesje znotraj svoje družine, posla in hkrati imela dovolj časa zase. Na drugi strani pa neverjeten zagon, vznemirjenje, moč, pogum, strast, navdušenje, kreativnost  in svobodo !

Odločitev je padla : Poslušala bom svojo intuicijo , zavrnila ponudbo za delovno mesto in začela kreirati svoje sanjsko življenje.

” Človek zraste, ko tvega in si drzne eksperimentirati z lastnim življenjem ”

Hebert A.Otto

Zelo kmalu mi je postalo jasno, da je izjemnega pomena najprej ozavestiti kaj je meni pomembno in katere so moje temeljne vrednote : zdravje, notranji mir, ljubezen, pogum, rast, dajanje, sreča , spoštovanje, poštenost, hvaležnost, avtentičnost in zame najpomembnejša SVOBODA.  Šele , ko sem si to razjasnila sem ugotovila, da moram svoje življenje oblikovati na podlagi teh 12 temeljnih vrednot, saj predstavljajo mene v celoti in moram zato tudi ravnati v skladu z njimi. Tako sem začela spoznavati svoje potrebe, želje, cilje, začela odločno postavljati lastne meje in NE odstopati od njih.

Po poti sem končno spoznala kaj me motivira in žene, kje točno mi igra srce in kaj je moje poslanstvo.

Tako sedaj združujem obe svoji viziji – tisto o poslovni ženski in tisto o pomoči drugim, da odkrijejo svoj potencial.

Tukaj sem, da delim svojo zgodbo in preko lastnih izkušenj pomagam ljudem, s podobnimi gremlini v glavi, da lažje in predvsem hitreje odkrijejo svoj potencial in se začnejo premikati k svojim ciljem. Da začnejo poglobljeno razmišljat o sebi, najdejo svojo notranjo moč in se spravijo iz cone udobja.  Razjasnijo kaj so njihove vrednote, želje, potrebe, ozavestijo lastne meje in brez strahu in slabe vesti stojijo za njimi.

Tukaj sem, da pomagam ljudem narediti prvi korak, da stopijo v akcijo in jim stojim ob strani.  Nisem tu, da učim, ampak da pomagam in motiviram posameznika, da raziskuje in se sam uči. Ne dajem navodil, ampak ponujam posamezniku, da vzame kar potrebuje za svoj napredek iz mojih preteklih izkušenj. Sem kot svetilnik na širnem morju, osvetljujem pot v smer SVOBODNEGA življenja in posla, ki si ga želiš in zaslužiš. 

Spremenjena, močna in svobodna. 

Emoji

Mojca

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja