Super MAMA-PODJETNICA?

There is no such thing!!! 

Spodaj ti zaupam kako to vem.

Še prej pa s teboj delim eno izmed najpogostejši vprašanj, ki jih dobim in se zelo dobro navezuje na današnjo temo SUPER MAMA-PODJETNICA!!!

“Mojca, kako ti uspeva usklajevati družino in še zraven razvijati posel?”

Moj prvi odgovor na to je: ker vem kaj je moj ZAKAJ!! 

Drugi odgovor pa bi se nanašal na učinkovitejše upravljanje s časom in energijo, a o tem kdaj drugič.

Če ne bi v teh zadnjih dneh vedela kaj je moj zakaj, k čemu stremim in kaj si želim v življenju….bi se verjetno sesedla…psihično in fizično.

Kako to vem?

Ker sem enkrat že doživela izgorelost in jo odnesla “samo” z razjedo na želodcu!

Naj ti torej zaupam kaj vse se je dogajalo na mojem “sanjskem” dopustu, ki se je prelevil v eno veliko PREIZKUŠNJO.

Od planiranega sproščenega časa z mojim dragim in tamalimi se je že na samem začetku odvilo tako, da sem večji del dopusta kampirala sama, lovila mulce po kampu, doživela en konreten padec mojega Erika ( k sreči je šla čelada in ne glava!!), prebrala skoraj da NIČ knjige,ki sem si jo zadala, vmes lovila minute za dogovarjanje o marketingu projekta Hot Seat Coaching, v 3 dneh bookirala 15 klicev, ki me čakajo v tem tednu ( pa še kar prihajajo notri, moj koledar kriči – I’m TOTALLY BOOKED, ampak sem se organizirala tako, da jih lahko še nekaj sprejmem, zato dobrodošla:)…..

 Fleksibilnost je ena izmed najpomembnejših vrlin vsakega podjetnika!!!

… bila na vezi z obstoječimi strankami, brainstormala v mastermindu…. vmes pa je bilo treba opravljati še glavno “sluzbo” 👉 BITI MAMA in negovati oba otroka saj sta mi na poti domov oba zakuhala, ta starejsi bruhal, tamlajši z visoko vročino in krči, da sva pristala na koncu še ob 1.00 zjutraj pri zdravniku.

Za mano torej nekaj (milo rečenih) hudičevnih dni in neprespanih noči, posledica = jaz kot cunja.

Jep, vcasih gre vse mimo plana!!!

Aja, pa da ne pozabim, da me skoraj niso pustili čez mejo, ker smo v totalni naglici in premetavanju robe, kot da nas je 100… izgubili mojo osebno izkaznico.

Še dobro, da obstajajo dobri ljudje in socialna omrežja, ki so igrala ključno vlogo, da me je izgubljena kartica našla.

Kljub vsemu smo prispeli varno domov, kjer me pričaka še novica, da je moj bratranec izgubil bitko z boleznijo.:(

Nimam pojma kako si to vse pojasniti, niti me iskreno ne zanima. Nisem nagnena k premljevanju in preveč analiziranju preteklih dogodkov, ampak raje poiščem “nauk zgodbe” in se posvetim razmišljanju kako me lahko ta izkušnja še ojača!

Mislim, da se vsake toliko časa nekdo tam zgoraj odloči, da bo malo preizkušal, če smo resni z svojimi namerami in življenjsko vizijo, preverja, če je še vedno zadaj pravi ZAKAJ in predvsem, da nas spomni za koliko stvari smo v resnici lahko hvaležni.

Ko nehamo gledati površinsko, iskati materialno zadovoljstvo, se pokažejo tisti drobni zakladi in razlogi našega obstoja tukaj in zdaj.

Ko ti življenje tako zagode, se spomniš, da največ šteje ZDRAVJE, LJUBEZEN, MED SEBOJNA POMOC, “NEVER GIVE UP” ODNOS in pa SVOBODA ODLOČANJA kam boš dal fokus: na pozitivno ali negativno?

Naj ti podam še tretji odgovor na zgornje vprašanje o usklajevanju vseh obveznosti? 

Včasih enostavno NE GRE!!!

Tako, da draga moja ne se preveč obremejevati, če ti ne uspeva vedno uspešno manevrirati med družinskimi in poslovnimi obveznostmi.

Tako kot SUPERMEN ne obstaja, tako tudi SUPER MAMA-PODJETNICA živi le v naših idealnih predstavah kako nekatere to zmorejo!?

No, naj ti povem, da:  there is no such thing!!

Ker se nam vsem vmes zgodi “življenje”!

Kar je pomembno je to, da si si točno na JASNEM kaj želiš v življenju in ZAKAJ!!!

Ker samo na tak način boš vedela katerim stvarem dajati prioriteto, posledično boš imela večji fokus, izgubljala manj energije na nepomembnih stvareh, imela več časa za tisto kar šteje v tem trenutku tukaj in zdaj, učinkovito opravila karkoli bo na seznamu, vmes ohranila svoje zdravje in moč, da se boš lotila še preostalih nalog.

Vse pride, vse mine… that’s life❤️

A naj te vprašam: kaj boš naredila VMES, da bo tvoje življenje tako kot si ga ti želiš in boš ne glede na vse izzive zadovoljna kam pluješ?
Objem
Mojca 

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja