OMG, kako težko se vedno spravim v tekaške copate!

Vsako poletje ista zgodba in isto vprašanje:  Zakaj mi je tako težko, ko pa vem, da mi daje izjemne rezultate?  Vsakič, ko samo pomislim na bolečino nog, tisti občutek “kaj mi je tega treba”, fizično utrujenost in kot da to še ni dovolj – mi moje misli čisto nič ne služijo, ko mi šepetajo: itak nisi za to, bolje da kar nehaš, ufff veš koliko dela te še čaka, si čisto na dnu z fizično pripravljenostjo, uuuu a vidiš tistega tekača, kako je hiter, v precej boljši formi , ti se pa vlečeš kot kak polžek, pa še tako neresna zgledaš, ko enkrat greš potem pa spet dooollllgooo nič od tebe!  In še kar nadaljuje – moj ego namreč;  “O ja draga moja bo treba vztrajati, od enkratnega teka ne bo nič. Vsakič znova se boš soočala s tem strahom, cmokom v trebuhu – da nisi dovolj pripravljena, dovolj dobra in da itak nimaš moči, da bi nadaljevala, ko boš padla na najnižjo točko!”

OMG  – kako močno se to ujema z mojimi poslovnimi začetki!

Enaki občutki in misli predno sem začela tečt ta MARATON samostojnega podjetništva. 

Na srečo sem vmes že marsikaj preizkusila in ugotovila, da je vse v glavi!                           

Kamor daješ fokus tisto raste. In tako sem včeraj po 5 km uspela preusmeriti tudi svoj FOKUS.  Hahah ja šele po 5 km – bolje pozno kot nikoli kaj ne:)

Iz občutkov nemoči sem preusmerila tok misli na energijo znotraj mene, na  moj ZAKAJ sem sploh šla tečt, kaj želim s tem doseči, kako se bom počutila, ko bom na cilju in kam me bo to vodilo, če bom pri vsem tem konsistenta. 

Vsi lahko treniramo ( v športu ali v podjetnišvu)…na koncu je vedno tvoja miselna kondicija tista, ki odloča o rezultatih.

Če ste kdaj trenirali kakšen šport, potem veste, da je bil trening velikokrat zelo neizporsen…celo bolj zahteven kot sama tekma.  Ker je potrebno testirati svoje meje na “domačem” terenu oz. kot jaz rada rečem na “majhnih odrih”, predno se postaviš in preizkusiš pred množico ljudi.

Velikokrat pa se zgodi, da obupamo že pri tisti 3 ponovitvi , morda že prej ali malce kasneje.

Vztrajnost je trening in o tem sem tudi že pisala. 


V spodnjih 4 korakih pa ti zaupam, kako premostiti tiste najnižje točke, ko ti vse dol pade in si že skoraj na robu obupa? Kot sem bila jaz v tistih začetnih 5 kilometrih teka oz. na samem začetku grajenja mojega posla:

1. OZAVESTI svoja čustva in kaj se s teboj dogaja! Hitreje kot to storiš, hitreje se boš lahko miselno premaknil/a.

2. ZAKAJ počneš to kar počneš – spomni se tvojega poslanstva, kaj je višji namen tvojega delovanja, kako bo to vplivalo na tvoje življenje in kakšen vpliv bo to imelo na ljudi v tvoji okolici: na tvoje otroke, starše, nečake, vnuke, prijatelje, sodelavce…

3. VIZUALIZACIJA: vizualiziraj sebe na cilju, kaj vidiš, kaj občutiš, kdo je okrog tebe, s kom deliš srečo, kaj vse ti bo dosega tega cilja pripeljala – dobesedno se odpelji v ta svet, vključi vsa čutila! Izklopi svoj um in se predaj samo tem občutkom. Odmakni  se od vseh in od vsega, samo bodi ( just BE ! )  

4.  MANTRA – izmisli si svojo mantro – stavek ali dva, ki te bosta spremljala na tvoji poti življenja. Lahko je različna za vsako področje, lahko se tudi spreminja, pomembno je, da jo ti čutiš in da vibirira s tvojo energijo. Če v nekaj verjameš zelo globoko boš v to verjel tudi v svoji pozdavesti . 

In še ena manjša naloga zate: Napiši svojo mantro ( lahko novo, lahko dodelaš staro), dodaj svoje ime, govori v sedanjiku, dodaj končni rezultat in poskušaj vključiti  svoje občutke vsakič,  ko jo izgovoriš. Zapiši si jo na listek in jo prilepi na vidno mesto ali pa si jo daj kar na jutranji opomnik v telefon – večkrat, ko si jo boš ponavljal-a bolj bo postajala del tebe. Da bo to res delovalo, moraš vsakič znova, ko jo izgovoriš v mislih ali na glas, vključiti tudi svoj čustva! YOU HAVE TO FEEL IT!!! 🙂

Še moj primer, da ti bo lažje:

I’m Mojca and I expand in love, success and abundance every day, as  well as I inspire (moj rezultat) others around me to do the same!

Naj zakjučim z mislijo, da je potrebno na svoj posel kot tudi življenje na splošno gledati kot na maraton in ne kot na šprint! Potrebno je vzdrževati svojo psihofizično kondicijo vsak dan, imeti pred seboj vizijo in se zaljubiti v proces, ki te bo pripeljal do nje! 🙂 

Tako da, moja ljubezen do teka se dviguje, danes komaj čakam, da obujem tekaške copate in šibam dalje… 5 km ali pa 10.. ni važno, glavna je konsistenca 😉 in btw: poslušaj seveda tudi svoje telo, ki je vedno odraz tvojega čustvenega stanja.

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja