Ena izmed navad, ki sva jo z mojim Alešom sprejela za svojo in nama je med najljubšimi – je nedvomno pisanje ZAKLADNICE DOBRIH TRENUTKOV za najina sončka.

Gre za preprosto idejo o zbiranju dobrih dejanj, ki jih najina sinova naredita skozi obdobje odraščanja. Pa naj gre še za tako majhno stvar, ki jo naredi zase ali za druge. Glavni namen pisanja teh ZAKLADOV je opomnik tudi nama, koliko dobrega naši otroci naredijo vsak dan.

                                                  Otroci so naši največji učitelji.                                                      Če si le vzamemo čas, da jim prisluhnemo, lahko ogromno spoznamo o sebi.  

Zakaj bi zbirali spomine samo na slikah in video posnetkih? Na ta način dodajava svoja razmišljanja, čustva, pogled in neverjetna spoznanja, ki nama jih ob tem dajeta. Odrasli smo prevečkrat ujeti v val obveznosti in ta nor tempo življenja, da enostavno skozi dan spregledamo veliko pozitivnega.

Pisanje in refeleksija nasplošno prispevata k umirjenosti našega živčnega sistema, nas vodita v lažje izražanje lastne kreativnosti in ne nazadnje čustev.  Je hkrati odličen pripomoček ( ki ga sama redno uporabljam)  pri spoznavanju lastnih želja, vrednot, ciljev in ozaveščanje preteklih dosežkov ter nam hkrati daje zagon in motivacijo za nadaljni razvoj.

In, če tako dobro deluje na mene, zakaj ne bi to dala tudi mojim otrokom ?

Tukaj se je rodila ideja o “ZAKLADNICI DOBRIH TRENUTKOV” –  to je najina dota, najino darilo, ki ju bo spremljalo celo življenje.  Trenutno sta še premajhna, da bi napisano prebrala sama in tudi vse razumela. A bo prišel čas, ko bosta pograbila vsak svoj zvezek in se zakopala v dogodivščine svojega otroštva……v spoznavanje svojega bistva, svoje unikatnosti.

Življenjska spoznanja in darila, ki nam jih dajejo naši otroci so neprecenljiva in pridejo vedno ob pravem času. Iskreno verjamem, da so nam naši otroci dani z razlogom…ne samo to…vse kar nas doleti, dobro ali slabo je tukaj samo zato, ker za nas nosi neko vrednost.  Morda v težkih trenutkih tega ne moremo videti, pa vendar, če pogledamo širše in globje, spoznamo da učitelj dejansko pride, ko je učenec pripravljen in ni važno v kakšni velikosti.

Kakšno spoznanje lahko dobimo od Erikove prigode – srečanje s strahom?

Preberi in spoznaj sam/a. 🙂 

Objem in vse dobro

Mojca

Si želite več podobnih vsebin ?

Brezplačno prejemaj novičke, vabila na brezplačne treninge in konkretne nasvete, kako lansirati svoj online posel: MojCoaching e-mesečnik

Spremljaj me na FB : MojCoaching

Če imaš raje individualno podporo, pa mi piši na mojca@mojcakorelc.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja